FAQ

Hoeveel kost het?

- Ben je jonger dan 13? Dan kost de entree €3,50. Ben je ouder? Dan kost de entree €5,50. Het huren van schaatsen kost €3,50.


Hoe lang zijn de entree kaartjes geldig?

- Je entree is de hele dag geldig, je moet alleen je entree bandje niet kwijt raken. Je kan er dus voor kiezen om ’s middags te komen schaatsen, thuis even de was te doen en later terug te komen met je vrienden. Je moet dan wel opnieuw je schaatsen huren.


Mijn man/vriend heeft grote voeten kan hij mee?

- Onze schaatsen beginnen bij maat 24 en gaan tot maat 47.

Dus ja, hij kan mee, hij heeft geen keus, haha.


Zijn handschoenen verplicht?

- Ja, ook met warm weer. Dit is voor de veiligheid. Je kan met blote handen je best wel lelijk bezeren als je valt en het is makkelijker om de vingers bij elkaar te houden als iemand er over heen schaatst (grapje). Heb je geen handschoenen? Dan kan je deze kopen op de schaatsbaan voor €2,50.


Kan ik ook mijn eigen schaatsen meenemen?

- Zeker! Hiervoor betaal je dus alleen je entree. Noren zijn verboden.


Maar ik kan helemaal niet schaatsen!

- Geen probleem, we hebben ook schaatsberen die je als steun kan gebruiken.


Is de schaatsbaan wel duurzaam met deze zomerse temperaturen?

- Wij zijn er van bewust dat een schaatsbaan een impact heeft op de natuur. Volgens de berekeningen verbruiken wij helaas 5% meer energie door het warme weer. Wij vinden het belangrijk dat we manieren vinden om onze impact te verkleinen. Daarom hebben wij er voor gekozen om met Buro Kaper te werken die onze CO2 uitstoot compenseert in het planten van bomen, het behouden van bijen koloniën en andere projecten.


Lijkt het niet meer op een buitenzwembad dan?

- Nee hoor. Door het warme weer duurt het alleen iets langer dan gepland om alles te bevriezen. Nu er eenmaal een laag op ligt, hoeven wij die alleen elke avond een klein beetje bij te sproeien. Met ijs maak je namelijk meer ijs.

Kan ik ook wat eten en drinken?

- Direct aan de schaatsbaan kan je terecht voor koffie, chocolademelk of thee. Voor iets anders kan je terecht bij de Food Hall MingleMush (pal naast de schaatsbaan).

OVER ONS

Schaatsbaan Den Haag is een initiatief van de Gemeente Den Haag en partijen rond het Anna van Buerenplein waaronder de succesvolle Foodhall MingleMush om het Anna van Buerenplein prominent op de Haagse kaart te zetten.

ADRES

Anna van Buerenplein, 2595 DK Den Haag, Nederland