Het Anna van Buerenplein

Bijgewerkt: 18 sep 2018

Het Anna van Buerenplein is voor veel Hagenaren nog 'het plein achter het station', de gemeente Den Haag en de buren van het Anna van Buerenplein willen hier verandering in brengen. De stad breidt zich uit en het zou mooi zijn als dit plein ook een herkenbare Haagse plek zou worden waar jong en oud samen komen.


Foto: Richard Mulder

In de komende maanden wordt het AvB-plein getransformeerd tot een amuse plein waar bezoekers kunnen proeven wat Den Haag te bieden heeft. Het plein is het eerste wat je ziet vanaf het station, dus waarom maken we daar ons visite kaartje niet van?


Dat het AvB-plein een bruisende plek begint te worden merken we aan de komst van de campus van Leiden University College en de Foodhall MingleMush. Ook trekken de andere buren zoals het Nationaal Archief, de Kinderboeken Museum, het Literatuurmuseum en de Koninklijke Bibliotheek jaarlijks veel bezoekers.


Maar het kan natuurlijk beter, daarom organiseren de gemeente Den Haag en de gebruikers van het Anna van Buerenplein dit jaar de eerste editie van Schaatsbaan Den Haag als start van het winter seizoen. Winter is dit jaar vroeg aanwezig en het AvB-plein hoopt het met jullie te kunnen vieren.


Have a royal winter en tot ziens op het AvB-plein.

OVER ONS

Schaatsbaan Den Haag is een initiatief van de Gemeente Den Haag en partijen rond het Anna van Buerenplein waaronder de succesvolle Foodhall MingleMush om het Anna van Buerenplein prominent op de Haagse kaart te zetten.

ADRES

Anna van Buerenplein, 2595 DK Den Haag, Nederland